Main content

Флоранс Блин

Флоранс Блин е открила рисуването през 2007 в Корсика след удивително пътуване което е предприела е Източна Европа.

Тя оценява работата на Дали, сините голи тела на Матис и съвременните художници като Магрит, Морио Матсуи, Занг Ксиаоганг.

Сама формира различни техники, като предпочита ножа вместо четката. Нейната деликатна и чуствена палитра не отстъпва нито на лекотата с която рисува нито е подчинена на вербуване. Остротата на линията и наситеността на цвета неизключват нежността, безкраиното уважение и желанието да се подчертае обекта в цялостта си с чувство и емоция. На границата на фигуративното и абстрактноти изкуство нейното художествено изразяване е размисъл, наблюдателност, баланс и хармония. Картините разкриват сами по себе си атмосфера на светлина, оставяйки прозорец отворен за привилигерован момент на въображението чиито език несъществува в света.

За нея картина е поезия която се гледа, а художникът е този които изчиства прозореца между света и нас, със светлина, с лека кърпа напоена с мълчание.

През 2009 тя подписва договор с агенция за таланти РЕАЛ АРТ ДИЗАЙН и прави изложби в Лион, Шамбери, Валанкон, Ница, Кан, Монако и участва в аукцион на Друо Париж, излага постоянно в галирия Ноз Арт в Аячо Корсика.

Със своя смел темперамент тя решава да остане в България , едно завръщане обратно към самата себе си и с нова светлина върху работата си която ни представя.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH